Egy új csecsemő üdvözlése hatalmas öröm, nagyon sok szülő úgy dönt, hogy megörökitik ezt a röpke "ujszülött időt" a babájukkal, és örökké emlékezni akarnak rájuk pontosan úgy ahogy megszülettek, ígérem, hogy mindez meg fogja érni. Már 8 éve sikeresen fotózok újszülött babákat, ezalatt az idő alatt rengeteg képzésen vettem részt és sok trükköt tanultam nővérektől és saját kislányomtól is, ami nagyban segíti a munkámat. Az álmos, békés csecsemők gyönyörűségesek, megörökítésük tapasztalot es türelmet igényel, ezell a pár trükkel amit megosztok nagyban elő tudjuk segiteni a fotózás sikerét. A legjobb 5-14 nap között fotózni a kisbabákat, mint tudjuk kisbabák nem mindig azon a napon érkeznek amikorra ki vannak írva, ezért én úgy szoktam befoglalni a dátumot, hogy a kiírás napjától számított 7.-napra írjuk be a naptáromba, majd amikor a baba megszületett csak egy üzenetet vagy emailt kéne nekem küldeni, és az időpontot tudjuk módosítani ennek megfelelően.

Az újszülött fotózásokat szeretem reggel 10-11 óra körül elkezdeni délelőtt, bizonyított, hogy ebben az időben alszanak a legnyugodtabban a babák, délután sokszor nyűgösebbek, ha megoldható mikor reggel a kicsi felébred az első etetésre akkor próbáljuk meg ébren tartani addig amíg elindulunk a fotózásra, egy dolog ami sokaknak bevált és a legtöbb baba imádja az egy szuper kis fürdő és be is lehet krémezni a babát utána, hogy ne legyen száraz a bőre. Öltöztesd a csecsemőt egy egyszerű laza rugdalózóba, amit könnyű levenni róla ha a baba mélyen alszik érkezéskor. Az autóban általában mindig mélyen elalszanak, be lehet őket hozni az autós üléssel és elkezdhetünk dolgozni. Mint szülő jól tudom, hogy néha ezeket a dolgokat könnyebb mondani, mint megtenni! De ez a pár apró dolog hatalmas változást hozhat a fotózás menetében, sikerében, különösen, ha a baba szépen és álmosan érkezik. Ha cumit használtok, vagy fontolgatjátok annak használatát, kérlek, hozzátok magatokkal, életmentő lehet, amikor a baba folyamatosan enni, szopni akar a kényelem érdekében, az én kislányom erre remek példa volt, a cumi nagy segítség volt amikor nem volt éhes de mégis szopizni akart. A baba érzi az anya illatát és hallja a hangját, ez elindítja a táplálkozási ösztönöket. Az üveg vagy a cumi pár percig történő használata segíthet a babának teljesen megnyugodni és visszaaludni.

Ezúton is köszönöm, hogy engem választottatok életetek ezen különleges időszakának dokumentálására. Megtiszteltetés számomra, és nagy felelősségnek és kiváltságnak tartom újszülött babátok fényképezését

Az újszülött fotózás 2-4 óra hosszú is lehet, a legfontosabb, hogy a baba jól érezze magát végig, úgyhogy nincsen időkorlátozás, a fotózás során, lesz bőven idő etetésre, ölelésekre, peluscserére, mindenre amire a babának szüksége van.

A fotózást szeretem a családi és a kistestvéres képekkel kezdeni, ezekért nem kell külön fizetni, benne van az árban bármelyik csomagot választjátok. Erre a részére a fotózásnak lehet nagyszülőket is hozni. Ezek után majd csak az újszülött babát fotózom a kellékekben és színekben, amiket meg tudjunk beszélni a fotózás előtt. Amíg befejezzük a újszülött képeket a kistestvérek játszhatnak szinezhetnek vagy nézhetik kedvenc filmjeiket is, igy mindenki jól tudja magát érezni a fotózás idején. Családi képek készítéséhez szerintem az egyszínű sima felsők működnek a legjobban, kerüljük a nagy mintákat és képeket, logókat a felsőkön.

Nagy rajongója vagyok a bőr-bőr kontaktusnak, az újszülöttet megnyugtatja, olyan időtállók ezek a portrék. Tehát, ha szeretnél néhány ilyen természetes képet kisbabáddal, akkor, anyuka, hozzál magaddal egy pánt nélküli felsőt vagy használhatjuk a studiomban lévő rugalmas anyagokat is erre célra, apuka póló nélkül lesz fotózva.

A studióm teljesen felszerelt, rengeteg kellékem, kis ruhák, fejdíszek, sapkák állnak a rendelkezésre, semmi ilyet nem szükséges hozni, hacsaknem vannak olyan dolgok amiket szeretnétek, hogy megörökítsek a fotózás folyamán, mint például elsó kis takarók, plüss babák, kis cipök...stb Továbbá mindig jó ha hozunk extra pelenkát babatörlő es extra üveg tejet is, ha nem szoptatunk. 

A fotózás napján, amikor megérkeztetek a stúdióba a legjobb az lenne, ha rögtön meg is tudnád etetni a babát és teli gyomorral tudnánk kezdeni a munkát. Csecsemők sokszor többet esznek az új környezetben, ezért, ha rögtön érkezés után megetetjük, ezzel nagyon megnyugtatjuk és máris kellemesebben fogja magát érezni. Ha indulás előtt is szeretnéd megetetni a babát semmi baj, csak mindenféleképpen hozzatok még több üveg tejet magatokkal, hogy a stúdióban is tudjunk etetni amikor szükséges.

Szoptatós anyukáknak külön a figyelmébe ajánlanám a következő ételeket amiket kerülni kéne a fotózás előtti két napban, mert puffadást és kellemetlen pocakot tud okozni a babáknál ami kockáztathatja a fotózás sikerét.

Ilyenek például: A száraz hüvelyesek(bab, lencse, felesborsó), kukorica, sem javasolt szoptatás alatt, mert a legtöbb felnőtt embernél is kisebb nagyobb puffadást idéznek elő. A karfiol, brokkoli, karalábé, kelbimbó, kelkáposzta, zöldpaprika, zöldborsó, zöldbab is kerülendő újszülött  szoptatásakor.

Most az unalmas dolgokról, kérlek olvasd el, mert a fotózáson való részvétellel automatikusan elfogadja a szerződési feltételeket!

Minden ügyfelem nagyon értékes számomra, és szeretnék minden fotózást a lehető leg kellemesebbé és könnyebbé tenni, és mind ügyfeleim, mind saját magam számára összeállítom a következő stúdió szabályzatot.

 • Időpontot foglaló fizetésével garantálom,  a fennmaradó díjat választott csomagból a fotózás napján kell megfizetni. A fotózás dátumát átütemezhetjük abban az esetben, ha legalább 48 órával előtte értesítenek róla, születésnapi fotózások esetében minimum 72  órával előtte tudnom kell a tortarendelés módosítása miatt. Az időpont változtatás egyszer lehetséges. Szerződés megkötését követő 14 naptári napon belüli jogszerű elállása / felmondása esetén a megfizetett Díj teljes egészében visszajár a Megrendelő fogyasztónak
 • Ha betegség vagy más személyes vészhelyzet miatt le kell mondania a fotózást, kérjük, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a stúdiót 24 órás felmondással értesítse, hogy az időpontot más ügyfelek rendelkezésére bocsáthassam. A lemondás elmulasztása a foglaló díjának elvesztését vonja maga után, így az új dátum foglalásához újabb foglaló befizetés szükséges.
 • Bármilyen típusú fényképezőgép, videokamera használata vagy telefonos fotók készítése nem megengedett a fotózás során.
 • A fotózásokon való részvétel csak azokra a személyekre korlátozódik, akiket fényképezek. Gyermekek és újszülöttek esetében a részvétel csak két szülőre korlátozódik. Ha nagyszülők szeretnének jönni, őket mindig szeretettel várom. Háziállatokat előre bejelentve, egészségesen lehet hozni.
 • Kérjük, ne hozzon magával személyes asszisztenseket, dadusokat, gondozókat vagy barátokat a fotózásra. További személyek jelenléte nagyon zavaró, nemcsak a fotós, hanem a fényképezettek számára is.
 • Az fotózást a megbeszélt időpontban kezdjük. Mindig hagyok pár óra szünetet fotózások között tehát, ha a gyerekek kicsit nyűgösebbek véletlenül akkor is van elég időnk befejezni anélkül, hogy kapkodnunk kéne, de nagyon fontos, hogy mindenki a megbeszélt helyen és időpontban felöltözve, sminkkel készen megjelenjen, különösen fontos ez külső helyszinen megbeszélt fotózásoknál amikor az időpont késő délután van, ha a nap lemegy, el kezd sötétedni akkor nem tudunk fotózni, új időpontot új foglaló kifizetésével kell megszerveznünk. Továbbá mini fotózások esetén mikor egyik fotózás a másik után következik, ha valaki késik akkor csak annyi ideje lesz a fotózásra amennyi maradt a megbeszélt időböl, hosszabbításra nincs lehetőség.  
 • A Ginger and Lime photography fenntartja a jogot a Fényképezés időpontjának a megváltoztatására abban az esetben, ha az időjárás és/vagy a fényviszonyok a Fényképezés megtartását nem teszik lehetővé. Az erről való döntés Szolgáltató diszkrecionális joga, amelyet köteles Szolgáltató a Fényképezés időpontja előtti naptári nap délután 16 (tizenhat) óráig közölni Megrendelővel. Megrendelő kifejezetten tudomásul veszi és kijelenti jelen ÁSZF elfogadásával, hogy az időjárási körülmények vis maiornak minősülnek, így Ginger and Lime photography semmilyen felelősséggel nem tartozik az időjárási körülmények, jelenségek következtében beállt károkért. Amennyiben az időjárási körülmények Szolgáltató diszkrecionális döntése okán nem teszik lehetővé a Fényképezés megtartását az eredeti időpontban, úgy a Fényképezés megtartására a felek kötelesek egymással a jóhiszeműség és tisztesség jegyében kölcsönösen egy másik naptári napot meghatározni.
 • A fotók készen állnak megtekintésre 10-14 nappal a fotózás után. A képeket jelszóval védett online galériában tudják majd megtekinteni, itt az összes kézzel szerkesztett kép (25-65 fénykép) lesz megtekinthető, a galéria 7 napig lesz fönnt, ezen idő alatt lehet kiválasztani annyi darabszámú képeket amennyi ki lett fizetve a fotózás idején, ha több képet szeretnénk, lehet darabszámban vásárolni vagy kifizetni a különbséget a kollekciók között. Ginger and Lime photography fenntartja a jogot a saját alkotói szabadsága szerinti önkéntes és egyoldalú döntése alapján a fényképezés ideje alatt készült nyers fényképekből történő azon fényképek kiválasztása, amelyek a Ginger and Lime photography által képviselt és egyoldalúan meghatározott minőségi szintet eléri és amelyeken a Szolgáltató fotográfusi utómunkát végez, továbbá amelyeket – a megrendelt fotózási csomagban meghatározott keretben – a Megrendelő által elérhetővé és kiválaszthatóvá tesz.
 • A Ginger and Lime Photography által nyújtott termékek és szolgáltatások egyedi jellege miatt minden értékesítés végleges, miután kézbesített. A papírképeket, faliképeket, fotós könyveket nem lehet visszaküldeni vagy cserélni. A termékeket személyesen ellenőrzöm mielőtt postázom ügyfeleimnek, ha bármi hibát észlelek fel fogom venni a kapcsolatot a gyártóval, hogy a hibát korrigálják. 
 • További nyomtatások, termékek megrendelések bármikor elvégezhetők az év folyamán, a fotókat megőrzöm, nem törlöm, le. Mint mindig, a nyomtatási rendelések minimális összege 3000 Ft, ezért a legjobb, ha minden megrendelést egyszerre ad le, hogy ne kelljen minden alkalommal megfelelnie a minimumnak.
 • A Megrendelő részére történő szállításának kötelezettsége, illetve az azzal kapcsolatos valamennyi költség a Szolgáltatót terheli. A szállítás Szolgáltató egyoldalú döntése alapján postai úton (ajánlott küldeményként) vagy futárszolgálattal történik. Felek ilyen tárgyú külön megállapodása alapján lehetőség van a fényképek Megrendelő által történő személyes átvételére is.
 • Nagy figyelmet fordítok a digitális képek megfelelő expozíciójára, retusálására és archiválására. Adatvesztés, fényképezőgép vagy bármelyik berendezés meghibásodása, a fotós megbetegedése   esetén, amely megakadályozza a fotózás lebonyolítását, a fotós felelőssége az összes munkadíj visszatérítésére, vagy új időpont befoglalása az ügyfél számára külön költség nélkül.
 • A Ginger and Lime Photography által készített összes kép digitális formában (online, e-mail stb.) Vagy nyomtatott formában, a Ginger and Lime photography által készített összes kép szerzői jogi törvény védelme alatt áll, és nem módosítható vagy értékesíthető.
 • A Ginger and Lime photography fenntartja a jogot, hogy bármilyen fotót vagy egyedi készítésű terméket, publikálásra, stúdió-marketingre vagy más promóciós célokra használjon. A digitális szerkesztett képek és az eredeti RAW képek a Ginger and Lime Photography tulajdonában maradnak.

Védettségi igazolvánnyal rendelkezem!

A vírus miatt az egész világ egy nagyon nehéz helyzetbe került. A globális coronavírus-járvány mind családunkat, mind vállalkozásunkat, közösségünket és életmódunkat érinti. Ez idő alatt, a frusztráció, a nehézségek és az érzelmi terhek ellenére ... remélem, hogy sikerült megtalálni a kellemes pillanatokat is. Az elmúlt évben annyi jót láttam a világban, az emberek minden eddiginél több időt szánnak arra, hogy támogassák egymást és szeretteiket.

Ezzel a házirenddel csak tudatni szeretném minden látogatóval, hogy milyen óvintézkedéseket hoztam annak érdekében, hogy a fotózások probléma nélkül tudjanak működni.

 • A stúdió egy nap egy studió és egy szabadtéri fotózásra korlátozódik, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a takarítás folyamatára és új szettek építésére
 • A fotózás ideje alatt csak a szülőket és a fényképezett gyermekek tartozkodhatnak a stúdióba. Több családtag nem engedélyezett. Nagyszülők előre bejelentve megbeszélés alapján jöhetnek.
 • Cipőt az ajtónál le kell venni, papucs a bejáratnál kapható. A fotózás folyamán viselt cipőket kérem hozzák magukkal megtisztítva.
 • Én -a fotográfus- minden fotózás folyamán maszkot és kesztyűt is viselek. Maszkok és kesztyűk a szülők és a gyermekek számára is hozhatók és lehet viselni mikor nem fotózunk.
 • A fertőtlenítőt a stúdió bejáratánál és a stúdióban is találhatunk. Szokásos takarítási óvintézkedések minden egyes fotózás előtt és után megtörténik, beleértve a sokszor érintett felületek megtisztítását mint például kilincsek, a stúdióban használatos takarók, szövetek mosása, a szemetesedények kiürítése, a fürdőszobában végzett tisztítás és fertőtlenítés.
 • Minden évben nagy gondfot fordítok arra. hogy egészséges legyek, újszülötteket, kismamákat fotózok, ha bárki nem érzi jól magát vagy covid 19 tünetei vannak, kérem jelezze és mindenféleképpen új időpontot kell megbeszélnünk.
Update cookies preferences